José María Penco Valenzuela (España/Spain)

Technical Director of the Spanish Association of Municipalities of Olive

José María Penco Valenzuela (España/Spain)

Technical Director of the Spanish Association of Municipalities of Olive

Biography

Biografía

Ingeniero Agrónomo por la Universidad de Córdoba (UCO), Master en Olivicultura y Tecnología Aceite de Oliva por la UCO y el CSIC, MBA ejecutivo por el Instituto Internacional San Telmo de Sevilla.

Actualmente es el Director Técnico de EVOOLEUM Awards y trabaja como Director Técnico de la Asociación Española de Municipios del Olivo, una organización que está compuesta por 170 municipios y diputaciones de toda España. En esta misma Asociación es responsable de los estudios e investigaciones de mercado. Él maneja los proyectos de iniciativas EQUAL, INTERREG, ENPI AEMO UE, ADAPT etc. José María también trabaja como diseñador desde hace 15 años, el desarrollo de múltiples proyectos de la industria alimentaria, especialmente relacionados con los molinos de aceite de oliva. Anteriormente trabajó como agrónomo para el gobierno de Cádiz y en el comienzo de su carrera como gerente de algunas empresas agroindustriales (aceite y vino).

Autor de varios artículos técnicos sobre el cultivo del olivo y el aceite de oliva y ponente en diversos foros nacionales e internacionales sobre las técnicas de cultivo de olivo, análisis de costos, análisis de mercado, el aceite de oliva de calidad, etc. Es miembro del panel de cata AOVE AEMO y, participa en diferentes jurados de AOVE calidad: Premio gobierno provincial de Cádiz, Córdoba y Sevilla, BioCórdoba, Ecotrama, Comunidad Patrimonio Premio Fair Montoro, Premio AEMO, etc.

Biography

Agricultural Engineer by the University of Cordoba (UCO), Master in Olive Growing and Olive Oil Technology by UCO and CSIC, Executive MBA by International Institute San Telmo in Seville.

Currently he is a the Technical Director of EVOOLEUM AWARDS, and works as Technical Director of the Spanish Association of Municipalities of Olive, an organization that is composed by 170 municipalities and county councils across Spain. In this same Association he is responsible of studies and market research. He manages the AEMO EU projects of INITIATIVES EQUAL, INTERREG, ENPI, ADAPT etc. Also José is working as a designer by 15 years, developing multiple food industry projects, specially related with olive oil mills. Previously he worked as an agronomist for the government of Cadiz and in the beginning of his career as a manager as some agribusiness companies (oil and wine).

Author of several technical papers about olive growing and olive oil and speaker at various national and international forums on olive cultivation techniques, cost analysis, market analysis, quality olive oil, etc. He is member of the AOVE tasting AEMO panel and, usually, taking part in different juries of quality EVOO: Award provincial government of Cadiz, Cordoba and Seville, BioCórdoba,Ecotrama, Community Heritage Award Fair Montoro, AEMO Award, etc. On the other hand I’m an olive farmer, managing a family biological land in the TM Cordoba.

LX0-102 Study-Guide HC-019-301-ENU Study-Guide 500-258 IT-Exam 1Z0-821 HC-035-610-ENU Exam 000-020 Study-Guide C_TPLM30_66 Exam 312-50V9 VCE CHA Dumps 70-467J VCE HC-623-ENU Exam ST0-079 Certification 1Z1-820 Dumps 650-125 IT-Exam A2180-253 VCE 000-266 PDF 000-453 Study-Guide E20-027 Exam-PDF 156-704 IT-Exam 000-766 Certification M9520-233 Exam C-BOE-30 Certification ET0-002 Certification 1Z0-133 PDF 000-448 Dumps C9510-317 Exam IY0-150 Exam 212-055 Study-Guide F50-521 Certification ST0-149 PDF JN0-310 Exam-PDF M2050-243 IT-Exam C2090-310 IT-Exam 1Z0-151 000-M39 Certification 00M-663 Exam C2090-180 Certification 9A0-127 Exam HP5-H05D VCE 000-169 VCE HP2-037 VCE 1Z0-869 Exam-PDF CEDP Exam 00M-246 PDF RH200 Dumps S10-300 PDF 132-S-900 Dumps 000-077 Exam-PDF P2080-099 Study-Guide 250-406 M2170-741 Exam HC-035-231-ENU Dumps 310-615 Study-Guide A2180-607 Study-Guide 1Z1-559 Exam RH-302 Exam-PDF CISSP Exam-PDF EVP-100 PDF HP5-H03D VCE HC-224-ENU Exam