José Luis Marginet Campos (Uruguay)

Agroland director, Uruguay

José Luis Marginet Campos (Uruguay)

Agroland director, Uruguay

Biography

ESTUDIOS CURSADOS:

1980-1984: Instituto La Salle de Florida, título: Bachiller

1985-1993: UBA, Facultad de Agronomía, título: Ingeniero Agrónomo

POSGRADO:

2002: Alta Dirección en Agroalimentos orientado a la calidad, Facultad de Agronomía, UBA. Título: Un servicio atrayente para un producto excelente. Exposición febrero de 2004, nota 9 (nueve)

EXPERIENCIA LABORAL:

  • Secretario de ASOLUR, asociación Olivícola del Uruguay, 2014 a la fecha.
  • Coordinador del sector olivícola de las empresas AGROLAND S.A. y NUEVO MANANTIAL S.A. Departamentos de Maldonado, Rocha y Treinta y Tres, ROU. 2011 – a la fecha
  • Gerente de Producción de la empresa CEREZAS ARGENTINAS S.A., diseño y dirección de una plantación de cerezas, manzanas y peras, Chimpay, provincia de Rio Negro. 2009-2011
  • Gerente de Producción de la empresa FRUTOS DE LOS LAGOS S.A., diseño y dirección de una plantación de 120 has de cerezos, Colonia Sarmiento, provincia de Chubut. 2005 – 2009
  • COORDINADOR DEL FORO NACIONAL OLIVÍCOLA, Mesa permanente de trabajo para la mejora de la competitividad del sector industrial que extrae aceite de oliva, SAGPyA, 2003- 2005
  • COORDINADOR DEL FORO DE LA CIRUELA DE INDUSTRIA, Mesa permanente de trabajo para la mejora de la competitividad de la cadena de ciruela de industria, SAGPyA, 2003- 2005
  • COORDINADOR DEL PROGRAMA DE RECUPERACIÓN DE LOS OLIVARES CORDOBESES, Plan Piloto ¨Cuenca de Pichanas¨, SAGPyA, 1999- 2001
  • COORDINADOR DEL PROGRAMA OLIVA XXI, Programa de mejora de la competitividad del sector industrial que extrae aceite de oliva, SAGPyA, 1998-2003
  • CONSULTOR DE LA DIRECCION NACIONAL DE ALIMENTACIÓN, SAGPyA, 1996-2005 . Caracterización nacional de los sectores agroindustriales aceite de oliva, aceitunas de mesa, frutas secas y frutas deshidratadas.
  • CONSULTOR EXTERNO DEL PROGRAMA DE INTEGRACIÓN VERTICAL DE LA DIRECCIÓN NACIONAL DE PRODUCCIÓN AGROPECUARIA, SAGyP, Febrero-Agosto de 1996. Análisis de empresas que desarrollan más de una función del canal comercial en el sector fruti-hortícola, y asistencia en el tema a productores.
  • DIRECCIÓN TÉCNICO PRODUCTIVA DE LOS ESTABLECIMIENTOS HORTÍCOLAS: “VISTA ALEGRE”, “JUAN DE DIOS”, “LA CANDELARIA”, “LOS AROMOS”, “JMC”, “EL ALPINO¨, “SAN   LUIS” y “LA SOFÍA” , cultivos varios bajo invernáculo, períodos 1992/96.

EXPERIENCIA LABORAL EN AUDITORIAS

  • Implementación de Eurep Gap en el establecimiento Frutos de los Lagos S.A., Sarmiento, provincia de Chubut. En la actualidad
  • Realización de auditorias internas en la empresa Agroland S.A., departamento de Maldonado, Uruguay.

 

PUBLICACIONES:

  • Director de la revista OLV – El mundo del olivo revistaolv.com.ar (en la actualidad)
  • Boletín Oleícola, publicación trimestral, Dirección Nacional de Alimentación, año 2003 a 2005
  • Hojas de Oliva, publicación mensual, Programa Oliva XXI, DNA – SAGPyA, año 2003 a 2005
  • ¨Olivicultura en La Rioja: radiografía de un sector en crecimiento¨, pagina web de la SAGPyA.
  • ¨Olivicultura en Catamarca: radiografía de un sector en crecimiento¨, revista Alimentos Argentinos nº 16, marzo de 2001, pag. 3-5.
  • ¨Olivo¨, SAGPyA, revista Alimentos Argentinos, nº 15, diciembre de 2000.
  • ¨Manual de buenas prácticas de manufactura de aceite de oliva, SAGPyA, publicado en la pagina de internet alimentosargentinos.gov.ar/olivos .
  • ¨Aceite de Oliva¨, SAGPyA, revista Alimentos Argentinos, nº 11, Julio de 1999, pag. 51-55.
  • ¨Aceitunas¨, revista Alimentos Argentinos, nº 10. Marzo de 1999, pag. 50-53.
  • Aceite de oliva en Argentina¨, revista Olivae, febrero de 1999
  • ¨Aceite de oliva orgánico: una nueva alternativa¨, trabajo presentado en las jornadas de olivo orgánico, Jaén, España, noviembre de 1998.
  • ¨Aceite de oliva: caracterización del sector industrial¨, trabajo presentado en Arauco 98, San Juan, Mayo de 1998.
  • ¨Aceite de oliva orgánico¨, SAGPyA, revista Alimentos Argentinos, nº 5, Diciembre de 1997, pag. 28-31.

 

UNDERTAKEN STUDIES:
1980-1984: Instituto La Salle of Florida, title: Bachelor
1985-1993: UBA, Faculty of Agriculture, title: Agronomist

POSTGRADUATE:
2002: Senior Management in Agri-oriented quality, Faculty of Agronomy, UBA. Title: An attractive service for an excellent product. Exhibition February 2004 note 9 (nine)

WORK EXPERIENCE:
• Secretary of ASOLUR, Uruguay Olivícola Association, 2014 to date.
• Coordinator of the olive sector companies AGROLAND S.A. and Nuevo Manantial SA Departments of Maldonado, Rocha and Treinta y Tres, ROU. 2011 – present
• Production Manager of the company CHERRIES ARGENTINAS SA, design and management of a plantation of cherries, apples and pears, Chimpay province of Rio Black. 2009-2011
• Production Manager of the company FRUITS OF LAGOS S.A., design and management of a plantation of 120 hectares of cherry, Colonia Sarmiento, Chubut province. 2005 – 2009
• Coordinator of the National Forum OLIVE TREES, permanent Workbench for improving the competitiveness of the industrial sector which extracts olive oil, SAGPyA, 2003- 2005
• COORDINATOR OF THE FORUM OF THE PLUM OF INDUSTRY, permanent Workbench for improving the competitiveness of the industry chain plum, SAGPyA, 2003- 2005
• Program Coordinator RECOVERY CORDOBESES OLIVARES, Pichanas Basin Pilot Plan, SAGPyA, 1999- 2001
• COORDINATOR OF OLIVE XXI Program to improve the competitiveness of the industrial sector which extracts olive oil, SAGPyA, PROGRAM 1998-2003
• CONSULTANT National Food Administration, SAGPyA 1996-2005. national characterization of olive oil, table olives, nuts and dried fruits agribusiness sectors.
• CONSULTANT PROGRAM EXTERNAL VERTICAL INTEGRATION OF THE NATIONAL BUREAU OF AGRICULTURAL PRODUCTION, SAGyP, from February to August 1996. Analysis of companies developing more than one function of the trade channel in the fruit-vegetable sector, and assistance in the field producers .
• TECHNICAL DIRECTION OF THE HORTICULTURAL PRODUCTION ESTABLISHMENTS: “VISTA ALEGRE”, “John of God”, “La Candelaria”, “LOS AROMOS”, “JMC”, “alpine,” SAN LUIS “and” Sofia “crops various greenhouse low periods 1992-1996.

WORK EXPERIENCE IN AUDIT
• Implementing EurepGAP in establishing S.A. Frutos of Lagos, Sarmiento, Chubut province. Nowadays
• Conducting internal audits in the company Agroland S.A., Maldonado, Uruguay.

PUBLICATIONS:
• Director of the magazine OLV – The World of oil www.revistaolv.com.ar (currently)
• Olive Oil Bulletin, a quarterly publication, National Food Administration, year 2003-2005
• Olive Leaf, monthly, Oliva XXI Program, DNA – SAGPyA, year 2003-2005
• olive growing in La Rioja: radiograph of a growing sector of the SAGPyA website.
• olive growing in Catamarca: radiograph of a growing sector, Argentine Food Magazine No. 16, March 2001, p. 3-5.
• olive SAGPyA Argentine Food magazine, No. 15, December 2000.
• Manual of Good Manufacturing Practices olive oil, SAGPyA, published on the website of www.alimentosargentinos.gov.ar/olivos internet.
• Olive oil, SAGPyA, Argentine Food magazine, No. 11, July 1999, p. 51-55.
• olives, Argentine Food magazine, No. 10. March 1999, p. 50-53.
• Olive oil in Argentina, Olivae magazine, February 1999
• Organic olive oil: a new alternative paper presented at the conference organic olive, Jaen, Spain, November 1998.
• Olive oil: characterization industry, paper presented at Arauco 98, San Juan, May 1998.
• Organic olive oil, SAGPyA, Argentine Food magazine, No. 5, December 1997, p. 28-31.

LX0-102 Study-Guide HC-019-301-ENU Study-Guide 500-258 IT-Exam 1Z0-821 HC-035-610-ENU Exam 000-020 Study-Guide C_TPLM30_66 Exam 312-50V9 VCE CHA Dumps 70-467J VCE HC-623-ENU Exam ST0-079 Certification 1Z1-820 Dumps 650-125 IT-Exam A2180-253 VCE 000-266 PDF 000-453 Study-Guide E20-027 Exam-PDF 156-704 IT-Exam 000-766 Certification M9520-233 Exam C-BOE-30 Certification ET0-002 Certification 1Z0-133 PDF 000-448 Dumps C9510-317 Exam IY0-150 Exam 212-055 Study-Guide F50-521 Certification ST0-149 PDF JN0-310 Exam-PDF M2050-243 IT-Exam C2090-310 IT-Exam 1Z0-151 000-M39 Certification 00M-663 Exam C2090-180 Certification 9A0-127 Exam HP5-H05D VCE 000-169 VCE HP2-037 VCE 1Z0-869 Exam-PDF CEDP Exam 00M-246 PDF RH200 Dumps S10-300 PDF 132-S-900 Dumps 000-077 Exam-PDF P2080-099 Study-Guide 250-406 M2170-741 Exam HC-035-231-ENU Dumps 310-615 Study-Guide A2180-607 Study-Guide 1Z1-559 Exam RH-302 Exam-PDF CISSP Exam-PDF EVP-100 PDF HP5-H03D VCE HC-224-ENU Exam