Adolfo Muñoz Martín (España/Spain)

Chef and owner of Adolfo restaurant Adolfo-Group, National Gastronomy Award (Gold Medal for Tourist Merit Spain)

Adolfo Muñoz Martín (España/Spain)

Chef and owner of Adolfo restaurant Adolfo-Group, National Gastronomy Award (Gold Medal for Tourist Merit Spain)

Biography

Biografía:

Considerado por los expertos “EL COCINERO DEL VINO Y DE LA SALUD”

Es el Chef, propietario y Presidente del Grupo Adolfo junto con su mujer y actual Jefe-director de Cocina en los restaurantes propios que abarca el Restaurante Adolfo (Dos Soles Repsol), Colección Catedral, Viñedos Cigarral Santa María, la bodega donde se elabora el vino Pago del Ama, Casa Urbana Adolfo, copropietario del Hotel Palacio Emperatriz Eugenia de Montijo, y Escuela de Hostelería de Toledo. En 2011 abrió en Madrid el complejo gastronómico en el Palacio de Cibeles compuesto por Restaurante, terraza y cafetería.

Su cocina ha viajado con él por más de 30 países.

Es una seña de identidad de la gastronomía española y en particular de Castilla–La Mancha, obteniendo las más altas calificaciones en eventos, medios de comunicación y críticos especializados de todo el mundo. Entre los que destacan el Premio Nacional Alimentos de España que concede el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación y Premio Nacional de Gastronomía Marques de Desio al mejor profesional de la Restauración Española. Primer Premio de Restauración de Castilla–La Mancha. Premio de Turismo Cámara de Comercio de Toledo y Mejor Empresario del Año por la Federación Empresarial Toledana. El más destacado La Medalla de Oro al Mérito Turístico, concedida por el Gobierno de España en el año 2009, y el Premio Nacional de Hostelería de 2013.

En 2007 recibió la placa conmemorativa de José Luis en la bodega Antaño dedicada a Adolfo y toda su familia, como reconocimiento al más alto nivel del empresario hostelero español.

En 2015 fue nombrado miembro del comité ejecutivo de “Toledo Capital Española de la Gastronomia 2016”.

Nombrado Embajador del Azafrán de La Mancha por la denominación de origen “Azafrán de La Mancha”.

Actualmente, ostenta el cargo de presidente de la Selección Española de Gastronomía, representando a España, formando parte del jurado en el más prestigioso concurso de cocina del mundo, el Bocuse d’Or. Y preside la Asociación de Restaurantes de Buena Mesa de España.

 

Biography

Considered by experts as “CHEF WINE AND HEALTH”

He is the Chef, owner and President of Adolfo Group along with his wife and the current owner-manager kitchen of his own restaurants covering Adolfo restaurant (two suns Repsol) Collection Cathedral, vineyards Cigarral Santa Maria, the winery where it’s made the wine Pago del Ama, Urbana Adolfo House, owner of the Palacio Emperatriz Eugenia de Montijo Hotel, and Catering School of Toledo. In 2011 he opened the gourmet complex in Palacio de Cibeles (Madrid) made up restaurant, terrace and cafeteria.

His cuisine has traveled with him for over 30 countries.

He is a hallmark of Spanish cuisine and especially of Castilla-La Mancha, obtaining the highest marks in events, media and specialized critics worldwide. It’s include National Food of Spain Prize awarded by the Ministry of Agriculture, Fisheries and Food and Marques de Desio National Gastronomy Award for Best professional Spanish Restoration. First Prize Restoration of Castilla-La Mancha. Tourism Award of Chamber of Commerce Toledo and Best Entrepreneur of the Year by the Toledo Business Federation. Gold Medal for Merit in Tourism granted by the Government of Spain in 2009, and the National Hospitality Award 2013 are the most prominent awards

In 2007 he received the Jose Luis commemorative plaque dedicated to Adolfo and his family in the all days winery, in recognition of the highest level of Spanish hospitality entrepreneur.

2015

Last year he was appointed as member of the executive committee of “Toledo Spanish Capital of Gastronomy 2016”.

Ambassador of saffron from La Mancha the designation of origin “Saffron from La Mancha”

Currently he holds the position of president of the Spanish National Gastronomy, representing Spain. He is part of the jury in the most prestigious cooking competition in the world, the Bocuse d’Or. And chairs the Association of Good Table Restaurants of Spain.

 

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